Aliumtour voor de eerstejaars studenten van de HAN

De Alium-tour binnen het programma Oriëntatie op Beroep

Leren in de brede onderwijsketen is een van de speerpunten van onze aspirant opleidingsschool. We vinden het belangrijk dat studenten tijdens hun opleiding kennis maken met verschillende onderwijsvormen en concepten en zo een goed beeld krijgen van de breedte van het beroep. Binnen de scholen van Alium kunnen we studenten kennis laten maken met bijvoorbeeld  10-14 onderwijs, praktijkonderwijs, vmbo, havo, vwo, diverse excellentieprogramma’s, 20-80 leren en vraag gestuurd onderwijs. 

Wat vinden de studenten hier zelf van? Rohinie heeft ons het volgende laten weten:

Op 10 februari zijn wij op “Alium tour” geweest en hierdoor hebben wij de mogelijkheid gehad om een kijkje te nemen op OBC Huissen. We hebben van alles gezien en we hebben veel geleerd. We vonden het erg fijn dat we met open armen verwelkomd werden. Alle mensen waarmee we gesproken hebben waren erg vriendelijk en wilden ons uitgebreid antwoord geven op al onze vragen omtrent de school.

We begonnen om 9.15 uur met een rondleiding door deze mooie school. Daarna hebben we twee lessen bijgewoond voor de meeste van ons was dit erg anders dan onze stage scholen, dus erg leerzaam. Hierna hebben we twee interviews gedaan met PRN (traject voorziening)/ BDA (docent Engels) en met BWM (conciërge)/ RAJ (keuken).

Wij als Alium studenten moeten vanuit het vak onderwijskunde een aantal ontwikkeltaken maken. Dankzij deze tour konden wij diverse ontwikkeltaken maken aan de hand van de kennis die wij hebben verworven tijdens het bezoek aan deze gave school. Met het maken van deze ontwikkeltaken werken wij aan het worden van de beste versie van een docent.

Kortom, we vonden het erg leerzaam en we hebben veel geleerd en kunnen doen. Bedankt voor het warme ontvangst en wellicht zien jullie ons als stagiair(e) terug!

 

Deze website gebruikt cookies om ervoor te zorgen dat u de beste mogelijke ervaring krijgt op deze website.